Menestysresepti
– työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla

Kesto

Rahoittaja Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)

Kokonaisbudjetti

EU-rahoitus
Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain. Henkilökuntaa osallistaen ja digitaalisia ratkaisuja ja vieraanvaraisia kohtaamisia yhteen sovittaen voidaan luoda parempaa ravintola-alan työelämää.
Viiden restonomeja kouluttavan ammattikorkeakoulun voimin löydetään yhdessä ratkaisuja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen. Hankkeen toteuttajina ovat TAMK, LAB, SeAMK, Haaga-Helia ja SAMK.
Hankkeen tavoitteina on:
- parantaa ravintola-alan pk-yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia kohdemaakunnissa ja pilottiyrityksissä sekä valtakunnallisesti.
- vahvistaa ravintola-alan pk-yrityksissä työskentelevien – yrittäjien, esihenkilöiden ja työntekijöiden – osaamista liittyen työn sujuvoittamiseen, tuottavuuteen ja työhyvinvointiin.
- sujuvoittaa hankkeeseen osallistuvissa yrityksissä työskentelevien työtä tarkoituksenmukaisten, eettisesti toimiala-, työntekijä-, tuottavuus- ja työhyvinvointilähtöisten teknologioiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.
- kehittää tarkoituksenmukaisten, eettisesti toimiala-, työntekijä- , tuottavuus- ja työhyvinvointilähtöisten toimintatapojen, inklusiivisuuden, työn muotoilun ja viestinnän kehittämisen avulla hankkeeseen osallistuvissa yrityksissä työskentelevien työtä.
- edistää henkilökunnan osallistumista ja osaamis- ja oppimislähtöisyyttä työyhteisön, pk-yrityksen ja oman työnsä jatkuvaan kehittämiseen.

Toimenpiteet
Hankkeen toimenpiteet on jaettu viiteen työpakettiin, joiden avulla tavoitteet toteutetaan. Jokainen ryhmähankkeen osatoteuttaja vastaa yhdestä toiminnallisesta työpaketista. Lisäksi päätoteuttaja TAMK koordinoi ja johtaa hanketta kokonaisuudessaan.